Fuktsluker - et godt hjelpemiddel mot kondens og fukt

Muggskader, lukt og kondens i båten er ofte et problem når båten skal stå lenge på land vinterstid. En fuktsluker kan imidlertid være både et rimelig og godt alternativ på disse problemene.

26. oktober 2018 - 09:10

I flere eldre huskjellere, i båten, bilen, campingvogna eller garasjen er det økt sannsynlighet for å oppleve kondens over året. Går det riktig ille kan en oppleve både vond lukt og muggskader, og sist men ikke minst - en kostbar regning for å fikse skaden.

Manuelle fuktslukere har med tiden vist seg å være både en anvendelig og praktisk løsning for å håndtere kondens, lukt og potensielle muggskader. Fuktslukerne trenger heller ikke strøm, slik andre elektriske og dyrere avfuktere krever, og kan dermed benyttes til langt flere bruksområder. I tillegg koster det lite å investere i.

En fuktsluker kommer gjerne med en fornuftig løsning for fuktoppsamling. Enkelte produsenter stiller også med egen patentert membran som gjør at fukt trenger inn i beholderen og blir der. Dermed unngår man fordampning f.eks. ut i rommet når f.eks. temperaturen stiger, eller søl dersom den skulle velte i f.eks. en båt eller bobil under fart.

Sanidry®Tray er et slikt produkt, og er en svært effektiv "fuktighetsfelle" overalt hvor den benyttes. Produktet er egnet i rom på opptil hele 30 kubikkmeter og en varighetstid på hele 3 måneder.

En fuktsluker bør ettersees, og over tid bør en erstatte refillet. Dette varierer fra produsentene, men en kan påregne alt fra 30 - 90 dagers brukstid.

Lurer du på mer om manuelle fuktslukere og hvordan du kan bruke dem best mulig - ta kontakt med din nærmeste BestMarin butikk.