BestMarin personvernerklæring

I denne personvernerklæringen kan du lese hvordan BestMarin ivaretar sine kunders personopplysninger. BestMarin, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Behandling av personopplysninger på www.bestmarin.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for BestMarins behandlinger av personopplysninger på bestmarin.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med gratistjenester, for eksempel å motta eller å melde seg på vårt nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget for dette er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Når du imidlertid handler en vare i nettbutikken vil vi behandle personopplysninger om deg nødvendig for å gjennomføre kjøpet i henhold til de kravene som kreves med tanke på levering og betaling.

Hva bruker BestMarin kunders personopplysninger til?

Utover de personopplysningene BestMarin trenger for å kunne sende og ta betalt for kundens vare, ønsker BestMarin å tilby tjenester og produkter tilpasset kundenes interesser. Opplysninger fra våre kunder med tanke på deres tidligere kjøp kan danne grunnlag for en slik type markedsføring gjennom bruk av analyseverktøy og målrettet markedsføring. Denne kundeinformasjonen benyttes kun for å ivareta vårt kundeforhold med vår kunder, samt forenkle og utvikle våre nettsider med bedre løsninger.

Nyhetsbrev
BestMarin sender ut nyhetsbrev cirka 4-6 ganger per måned via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Databehandlere

BestMarin har underleverandører og har inngått avtaler om databehandling med disse. Databehandleravtalene regulerer håndteringen av personopplysningene som BestMarin deler med sine underleverandører. BestMarin sine databehandleravtaler er utformet i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Bruk av informasjonskapsler (cookies) og andre analyseverktøy

BestMarin ønsker å ivareta en god brukeropplevelse når våre kunder besøker bestmarin.no. Derfor benyttes både informasjonskapsler og analyseverktøy for å gi våre gjester en bedre kundeopplevelse gjennom å forstå hvordan våre kunder bruker nettsidene. Dette gjøres vi ved å bruke analyseverktøy og informasjonskapsler.

Hva er en cookie og hvordan benyttes disse?
En «cookie» er en liten tekstfil som lagres på din pc. Nettstedet den kom fra bruker "cookien" til å kjenne deg igjen og se hva du gjør mens du besøker nettstedet. Det er også vanlig å lagre valg og innstillinger du har gjort på nettstedet i en "cookie". Informasjonen vi samler inn via "cookies" bruker vi til å analysere besøkstrender, slik at vi kan se om nettstedet fungerer slik det skal og til å forbedre nettstedet.

Vi bruker også cookies for å kunne gi deg en enklere netthandel med tilgang til login, handlekurv, gjennomføring av kjøp og automatisk visning av relevante produkter på din side. Vi bruker også cookies til statistiske formål for å lære om hva våre kunder er opptatt av, slik at vi kan gjøre nettsiden vår enda mer brukervennlig.

I informasjonskapslene (cookies) vil det bli lagret opplysninger om: IP adresse, valgt nettleser, operativsystemer, hvilken bredbåndleverandør man benytter, samt data over besøkte under-sider og dato/tidspunkt for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren

Dine rettigheter

Innsyn og endring av kundeopplysninger
Dersom BestMarin har personopplysninger om deg, har du rett til å få innsyn i disse. Har du tidligere handlet eller vurderer å handle en vare hos BestMarin vil vi opprette en profil i navnet du registrerte kjøpet på i vårt forretningssystem, samt en kundeprofil som det kan logges inn på i BestMarins sider. I denne profilen tar vi vare på:
- Fornavn
- Etternavn
- Adresse
- Postnr
- Poststed
- E-post
- Mobiltelefonnummer

Øvrige opplysninger som måtte kreves fra Klarna i forbindelse med betaling, blir ikke lagret eller benyttet i noen av våre systemer.

Slette
I henhold til det nye lovverket (GDPR) har du som kunde rett til å få kundeopplysninger slettet så lenge det ikke er et lovkrav som krever at opplysningene er lagret inntil foreldelsesfrist. Husk at det er strenge krav til verifisering av korrekt identitet. BestMarin må være sikker på at de kommuniserer med rette eier av personopplysningene. Utlevering av slike data skjer kun til den registrerte e-postadressen vi har på kunden.

Henvendelser angående personvern

Dersom du har henvendelser angående personvern, kan du henvende deg til personvern@bestmarin.no .

Eksterne lenker om GDPR og personvernlovgivning

Datatilsynet